Strahienbergerstr. 123, 63067 OFFENBACH, DEUTSCHLAND
DR TASIĆ, 'DOBRI ČLOVEK IZ SRBIJE'
PREDSTAVITEV KNJIGE 'ODPISANI PONOVNO HODIJO'

Gradec, 11. April – Ob koncu preteklega tedna je bil avstrijski Gradec poln pozitivne energije. Prispel je znani Srb, dr. Jovan Tasić, ki že leta zdravi bolnike iz Slovenije in Avstrije. S svojimi sodelavci je prišel zato, da bi predstavil svojo knjigo 'Odpisani ponovno hodijo'. Predstavitev knjige in predstavitev velikega srbskega zdravilca v Gradcu je organiziralo 'Srbsko kulturno društvo Štajerska skupnost' iz Maribora. Temeljno poslanstvo društva je povezovanje dveh štajerskih pokrajin, avstrijske in slovenske. V Gradcu so predstavili nemški prevod strokovne in vplivne knjige 'Odpisani ponovno hodijo'. Tja so prispeli tudi nekdanji Tasićevi bolniki, ki jih je pozdravil, pa tudi vsi, ki se zanimajo za njegovo delo. *Za knjigo 'Odpisani ponovno hodijo' je bilo veliko zanimanja.* Znani srbski zdravilec dr. Tasić je nemški prevod svoje knjige predstavil avstrijskim novinarjem in številnim povabljencem.
Bolniki, ki jih je dr. Tasić pozdravil, so prišli iz različnih koncev Avstrije in iz Slovenije.

Tasić pravi: »Ne zdravim sam, zdravi nekdo drug in neka druga energija, ki teče skozme. Sem le zdravilec, ki prenaša kozmično energijo na bolno telo in tako spodbuja univerzalnega zdravnika v organizmu, obrambni sistem, ki nato ustvari zdravilo zase.«
Dr. Tasić, eden najbolj uspešnih zdravnikov tradicionalne medicine, je za številne bolnike edini rešitelj. Pri svojem delu je dosegel izjemne rezultate , pozdravil pa je številne bolezni, ki so uganka za sodobno medicino (cerebralna paraliza, epilepsija, avtizem, multipla skleroza, tumorji, ciste).Tasić sodeluje s predstavniki uradne medicine, rezultate njegovega zdravljenja pa preverjajo predstavniki uradne medicine s svojimi metodami in diagnostiko. Po njegovih terapijah so invalidi shodili, slepi spregledali, avtisti spregovorili, izginili so številni tumorji …

Organizatorji z dr. Tasićem
O dr. Tasiću in o njegovem delu so navdihnjeno in ganjeno spregovorili njegovi bolniki iz Slovenije in Avstrije. Nekateri med njimi so bili tako rekoč že 'odpisani', po terapijah pa so se vrnili v normalno življenje.
Njegovo veliko delo 'Odpisani ponovno hodijo' obsega tridesetletno zdravljenje bolnikov vseh starosti, ki so bolehali za številnimi boleznimi. Zaradi njegovega izjemnega prispevka je 'Srbsko kulturno društvo Štajerska skupnost' predlagalo, naj se mu podeli naziv ambasadorja Unicefa. Jovan Tasić je prejel tudi največje priznanje, ki ga podeljuje Štajerska skupnost, ZLATO PLAKETO, za uspehe in dolgoletno človekoljubno delo.

Ker je želel pomagati srbskim društvom v Avstriji in Sloveniji, je dr. Tasić namenil finančna sredstva srbskemu nogometnemu klubu iz Graza in pevskemu zboru Zumbuli, ki je del Srbskega kulturnega društva 'Štajerska skupnost' iz Maribora. Poleg tega dr. Tasić vsako leto nameni denarna sredstva za poletne počitnice petdesetim otrokom. Zato so ga novinarji, ki so bili v Grazu na predstavitvi knjige, tudi poimenovali 'dobri človek iz Srbije'.
Tekst: Rade Bakračević
Foto: Zdravko Majstorović