SRBSKI GLAS
TRADICIONALNE METODE ZDRAVLJENJA
ČUDODELNA TERAPIJA

Zakonca Ilija in Dobrila Tomić sta doživela enega najbolj veselih trenutkov v življenju. Na zdravniškem pregledu je bilo ugotovljeno, da je Dobrila v visoki nosečnosti, čeprav so ji zdravniki pred tem govorili, da bo zelo težko zanosila. Po šestih letih sta zakonca izgubila vsako upanje v zanositev. Tudi zdravniki v banjaluškem kliničnem centru so menili, da je mogoče samo po operativnem posegu upati, da bo Dobrila zanosila. »Po številnih obiskih pri specialistih so mi ti dejali, da le operacija jajčnikov, na katerih so ugotovili nepravilnosti, zagotavlja možnost za zanositev,« pravi presrečna Dobrila Tomić.

Po samo enem obisku pri zdravniku tradicionalne medicine dr. Jovanu Tasiću pa se je njeno zdravstveno stanje popolnoma spremenilo. »Po terapiji je žena odšla na ultrazvok, kjer so ugotovili nosečnost v petem ali šestem tednu, kar pomeni, da je zanosila po prvi terapiji pri dr. Tasiću,« dodaja Ilija.

»Menim, da bi morali dokončno podreti zid, ki tradicionalni medicini onemogoča udeležbo v terapijah uradne medicine. Metode tradicionalne medicine bi kot pomožne metode lahko prispevale k večjemu številu ozdravitev,« komentira dr. Tasić in dodaja: »Za splošno razširjeno negativno stališče do tradicionalnih metod zdravljenja so krivi goljufi, ki zlorabljajo stisko bolnih ljudi za svojo korist. Poleg tega ni dobro, da tradicionalne metode zdravljenja pri nas še niso uradno priznane.«
P.J.