ŽUPANJA MAJA GOJKOVIĆ IN DOKTOR JOVAN TASIĆ PREJEMNIKA
DRAGOCENIH PRIZNANJ
»ZLATA« SOSEDA NOVEGA SADA

Nagrajena sta za velik prispevek v akciji 'Od sosedov k otrokom'. V okviru te akcije so preuredili dva podstrešna prostora v varni hiši za otroke. Bivalni prostor je zdaj povečan za 50 odstotkov.

Novi Sad – Županja Novega Sada Maja Gojković in znani zdravnik tradicionalne medicine, človekoljub Jovan Tasić, sta prejela zlato plaketo 'Dobri sosed', ki ga jima je podelilo državljansko združenje 'Sosed'. Dragoceno priznanje sta prejela za svoj prispevek v akciji 'Od sosedov k otrokom' in za celotno človekoljubno delo. V okviru akcije so preuredili dva podstrešna prostora v varni hiši za otroke. Bivalni prostor je zdaj povečan za 50 odstotkov.

»Tokrat sem prvič v zadnjih štirih letih dobila priznanje kot državljanka in ne kot županja ali političarka. Zaradi tega sem še posebej vesela in mi veliko pome ni. Vse dejavnosti, ki jih organizira državljansko združenje 'Sosed', so usmerjene v pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Sama bom storila vse, da lahko pomagam po svojih najboljših močeh,« je dejala Maja Gojković in pozvala vse prebivalce Novega sada, naj sodelujejo in pomagajo po svojih močeh. Doktor Jovan Tasić je že dolgo znan kot velik človekoljub in se redno udeležuje vseh človekoljubnih akcij v Novem sadu in Srbiji. Za svoje delo je že prejel številna priznanja, med njimi tudi nagrado 'Najboljši sosed v Novem Sadu' leta 2005 in 'Zlati ključ človekoljubnosti', ki so mu ga podelili v Otroški vasi v Sremski Kamenici.

»Živimo v času, ko ljudje pogosto sploh ne poznajo najbližjih sosedov, dovolj pozornosti pa ne namenjajo niti svojim najbližjim. Primer tega je človekoljubna akcija, ki jo je pred kratkim organiziral časopis 'Kurir'. Nek starejši zakonski par, ki ima osem otrok, živi na robu preživetja. Pozabili so ju lastni otroci. Hotel sem jima pomagati in vprašal sem, kaj najbolj potrebujeta, odgovorila pa sta: »Potrebujeva le hrano.« Bil sem presunjen, da v 21. stoletju med nami živijo ljudje, ki so lačni. Na žalost je takih primerov veliko, celo preveč. Zato prosim vse, ki lahko pomagajo, da to tudi storijo. Kar je za nekoga malo, je za tistega, ki nima ničesar, zelo veliko. Vem, da so mnogi, ki imajo, veliko pa je na žalost tudi tistih, ki nimajo,« je dejal dr. Tasić ob prevzemu priznanja.

Poudaril je, da bo tudi v prihodnje sodeloval v človekoljubnih akcijah. Že čez 15 minut je združenju 'Sosed' podaril 50.000 dinarjev za spodbujanje programa zaposlovanja invalidnih oseb.