V ČLOVEKOLJUBNI AKCIJI PRODAJE KONJSKIH MAKET SO ZBRALI 1780.000 DINARJEV
PRVI KUPEC DOKTOR TASIĆ

Konj kot darilo za Otroško vas Novi Sad – V novosadskem hotelu 'Park' se je odvila človekoljubna dražba konjskih maket, ki bile pred tem razstavljene v centru Novega Sada. Po besedah organizatorja dražbe Blaža Stevanovića so zbrali 17.8 00dolarjev , 60 odstotkov te vsote pa bodo nakazali zavodu za nujno medicinsko pomoč v Novem Sadu in sicer za nakup naprave za oživljanje.
Dražba je bila podobna tistim, ki jih organizirajo najbolj znane svetovne hiše  'Sotheby´s' ali 'Christy'. Nihče ni dvomil v uspeh avkcije, saj so kupci hitro višali  izklicne vsote. Maketo prvega konja je kupil znani novosadski človekoljub,  zdravnik Jovan Tasić, ki je bil redni gost vseh podobnih akcij, ki so v vojvodinski  prestolnici potekale v zadnjih petnajstih letih.
»Za dražbo niti nisem vedel, v hotel Park sem prišel zgolj po naključju. Ko sem videl, za kaj gre, sem se dražbe takoj udeležil. Sklenil sem , da bom licitiral za tistega konja, ki mi bo najbolj všeč, izkazalo pa se je, da je to prvi konj na dražbi.
Začetna cena je bila 400 dolarjev, končna pa 750 dolarjev,« je povedal dr. Tasić, prejemnik naziva Najboljši sosed v Novem sadu za leto 2005 in prejemnik ključa človekoljubnosti, ki mu ga je podelila Otroška vas v Sremski Kamenici. Posebej je treba poudariti, da je dr. Tasić požel glasen aplavz vseh navzočih, ko je oznanil, da bo kupljeno maketo konja podaril Otroški vasi v Sremski Kamenici.
Tekst in foto: N. Ćaćić