Zdravnika Jovana Tasića so v Novem Sadu izbrali za najboljšega soseda leta 2005

NOVI SAD –Zdravnika Jovana Tasića so v Novem Sadu izbrali za najboljšega soseda leta 2005. Izglasovali so ga njegovi someščani s pošiljanjem SMS- sporočil.
Imel je kar 11 tekmecev, to so bili najboljši sosedje Novega Sada za vsak mesec v preteklem letu. Tasić si je naziv najbolj priljubljenega soseda pridobil s petnajstletnim človekoljubnim delom, ki ga je namenil predvsem otrokom. Med drugim je ta zdravnik tradicionalne medicine več let zapored z novoletnimi darili obdaroval več sto dečkov in deklic, ki bolehajo za cerebralno paralizo, epilepsijo, avtizmom in drugimi boleznimi. Razdelil je na tisoče ortopedskih čevljev malčkom s celebralno paralizo, Društvu za multiplo sklerozo Vojvodine pa je kupil invalidski voziček.

Poleg priznanja 'Najboljši sosed leta' je dr. Tasić letos dobil tudi priznanje 'Beograjski Zmagovalec', ki ga podeljujejo najbolj uspešnim posameznikom v preteklem letu, njegovemu centru 'Dr. Tasić' pa so podelili Zlato Palmo za najbolj uspešno ustanovo v državi na področju komplementarne medicine. Nagrado 'Najboljši sosed' je dr. Tasiću podelil Tadija Eraković, nekdanji dolgoletni direktor Otroške vasi v Sremski Kamenici. Tasić je ob tem povedal, da bo Otroški vasi podaril 5000 dolarjev, enako vsoto pa namenil tudi Združenju mater samohranilk v Novem Sadu.

»Mi, odrasli, lahko izbiramo, kje bomo živeli in s kom se bomo družili, otroci pa si ne morejo izbrati ne staršev ne kraja bivanja. Ravno zaradi tega pomagam bolnim in zapuščenim otrokom, kar bom počel tudi v prihodnje. Nobena nagrada ali priznanje pa se ne more primerjati z zadovoljstvom, ki ga čutim, ko vidim, da sem pomagal otrokom in jih s tem osrečil,« dodaja dr. Tasić.