DR. JOVAN TASIĆ – USPEŠEN LESKOVČAN V NOVEM SADU
ČUDODELNI ZDRAVNIK

Pred kratkim je izšla knjiga z naslovom 'Odpisani ponovno hodijo', ki jo je napisal znani zdravnik tradicionalne medicine dr. Jovan Tasić. Dr. Tasić je iz Leskovca, živi in dela pa v Novem Sadu, kjer je tudi njegov 'Center dr. Tasić'. Dobro ime si je prislužil s svojim uspešnim in predanim delom ob božji pomoči in pomoči svojih 'zlatih rok'. Rodil se je leta 1957 v Leskovcu. Oče Dušan in mama Danica sta ga vzgajala v partiarhalnem duhu v domači hiši, kjer je dobil tudi delovne navade. Osnovno šolo je končal z odličnim uspehom v vasi Vinarce, kamor je vsak dan 16 kilomertov hodil peš. Do svojega štirinajstega leta je opravljal vsa kmečka dela, čeprav se je bolj posvečal šoli in knjigam. Zato ni nič nenavadnega, da je pobegnil iz rojstne vasi in po uspešnih sprejemnih izpitih dobil vojaško štipendijo. Uspešno je končal srednjo vojaško elektrotehnično šolo in nato fakulteto za elektrotehniko.

Kot inženir elektrotehnike se je zanimal za tradicionalno medicino. Pustil je službo in s pomočjo dobrih ljudi odšel v London, kjer je končal študij tradicionalne medicine. Po vrnitvi v domovino je delal kot zdravnik tradicionalne medicine po mestih nekdanje Jugoslavije. Pri svojem delu dr. Tasić uporablja metode tradicionalne medicine: shiatsu, akupresuro, kiropraktiko, fitoterapijo, akupunkturo, bioenergijo ali psihoenergoterapijo, ki je najbolj uspešna v tradicionalni medicini. Te metode skupaj tvorijo kompleksen način zdravljenja in pomagajo ali zdravijo tiste bolezni, ki so za uradno medicino neozdravljive: rakasta obolenja, epilepsija, cerebralno paralizo, sladkorno bolezen, tumorje, miome, ciste, slabovidnost, naglušnost, zaostanek v razvoju. Zdravil je že več kot 120 000 bolnikov iz nekdanje Jugoslavije, Madžarske, Nemčije, Avstrije, Francije, Švice, Danske, Združenih držav Amerike in drugih držav. Dr. Tasić je postal znan kot zdravnik in kot čudodelnik. Rezultati njegovega dela so namreč enaki čudežu. Postal je tudi najbolj znana srbska 'blagovna znamka' na področju tradicionalne medicine. Kot uspešen zdravnik dr. Tasić sodeluje z znanimi svetovnimi zdravstvenimi ustanovami, kakršna je denimo medicinska fakulteta v New Yorku. Sodeluje tudi z zdravniki specialisti v Srbiji, ki znanstveno preverjajo njegove metode zdravljenja. V knjigi dr. Jovana Tasića 'Odpisani ponovno hodijo' so zbrana pričevanja številnih ozdravljenih pacientov, ki so bolehali za omenjenimi boleznimi. En del knjige tvorijo pisma pacientov, v drugem delu pa so članki iz naših in tujih časopisov, ki delu dr. Tasića izrekajo same pohvale. V ordinaciji dr. Tasića si lahko bolniki in obiskovalci ogledajo filma 'Zdravilec' in 'Pričevanja ozdravljenih bolnikov'. Brezplačno vsi dobijo knjigo 'Odpisani ponovno hodijo'.

Dr Jovan Tasić je tudi velik človekoljub, saj je že večkrat namenil denar različnim ustanovam, ki pomagajo otrokom. Med njimi so Otroški dom Rada Vranješević, Otroška vas v Sremski Kamenici, Društvo za multiplo sklerozo Vojvodine in druge. Tasić je član in mecen društva 'Stefan Nemanja' v Novem Sadu. Za svoje vsestransko delo je dr. Tasić prejel številna družbena priznanja, npr. 'Zlati ključ človekoljubnosti' za nesebično pomoč pri zdravljenju otrok, ki mu ga je podelilo Društvo za cerebralno paralizo Ljubljana. Leta 2005 je bil celo izbran za 'Najboljšega soseda' v Novem Sadu.