KAJ PRAVIJO BOLNIKI, KI JIH JE ZDRAVIL DR. JOVAN TASIĆ?
BOG, NATO PA ZDRAVNIK

*Moji deklici je veliko bolje. Naj ti Bog povrne. Vsi te potrebujemo ... *Prosila sem Boga, zdaj pa prosim tudi zdravnika Jova… Ni čudodelnik! Nima nobene magične moči. Vseeno pa se po marsičem razlikuje od drugih bioenergetikov. Dr. Jovan Tasić iz Novega Sada, kjer ima po evropskih standardih urejeno ordinacijo, zase pravi, da nikogar ne zdravi, da pa lahko zelo pomaga številnim ljudem.
Bog je podaril Peleju izredno moč nogometnega čarovnika, ki je do zdaj ni presegel še nihče. Violinist Stefan Milenković je samo en. Samo eden je bil tudi Nikola Tesla. Pa Puškin, Picasso … A nikakor ne mislite, da je bioenergetik dr. Jovan Tasić le en.

»Veliko nas je, toda zelo malo takih, ki neprekinjeno delamo več kot deset let. Svojim bolnikom povem, da nisem noben čudodelnik in da nimam čarobne paličice. Svojo bioenergijo z božjo pomočjo le pomagam usmeriti na obolele dele telesa in na ta način ustvarim pravilno ravnovesje med pozitivno in negativno energijo. Človek je zdrav, dokler je to ravnovesje pravilno. Na žalost je vse več tistih, ki bolehajo za različnimi boleznimi,« pravi dr. Tasić. Ob tem dodaja, da je na območju nekdanje Jugoslavije veliko šarlatanov, ki se izdajajo za bioenergetike.

»Sam se nerad postavljam, toda največje priznanje za moje delo so tisti bolniki, ki me kličejo in se mi zahvalijo z drobnim darilcem. Ravno pred kratkim sem od nekdanjega znanega boksarja banjaluške Slavije, Vlastimirja Barbareza, prejel vžigalnik z napisom: 'Zdravniku od Barbe'. Vse te drobne pozornosti mi veliko pomenijo in doma hranim veliko takih predmetov, saj me spominjajo na nekoga, ki sem mu pomagal. Pomagati sočloveku pa je nekaj najlepšega, kar sploh lahko storimo,« pravi dr. Tasić.

NEZAUPLJIVOST
Avtor teh vrstic, če smo popolnoma iskreni, ni ravno verjel v zdravilčeve sposobnosti, vse dokler se ni pogovarjal z bolniki, ki jih je dr. Tasić zdravil.v vojni sem bil dvakrat ranjen in imam dva šrapnela v telesu. To bi še prenesel. Če me ne bi zadela možganska kap.
Doktor Tasić,do konca življenja bom prosil za tvoje, ne pa za svoje zdravje.«Doktor me je pogledal in vprašal: »Človek, kdo te je vprašal za denar«? Verjemite, po nekaj terapijah sem spal kot novorojenček. Tudi tukaj v Banjaluki sem nadaljeval z terapijami, vlekel sem desno nogo in je nisem mogel upogniti v kolenu. Poglejte, pravi Barbarez, lahko se sklonim in delno oprem na desno nogo. Najprej Bog, potem pa doktor, pravi Vlastimir Barbarez.

Doktor me opogumlja
KARTOTEKA

Doktor Tasić skrbno hrani podatke o svojih bolnikih. K njemu lahko pridete podnevi in ponoči. Sicer lahko naletite na čakalne vrste, a če je kaj izrednega, vas bo sprejel mimo vrste.

»Po petih ali šestih terapijah pri meni moji bolniki obvezno opravijo pregled pri svojem zdravniku in nato ponovno pridejo k meni. Ponavadi jim je bolje že po nekaj terapijah. Želim, da izboljšanje potrdijo tudi zdravniki uradne medicine. Prav oni so dvignili roke od malega Miloša Stojakovića. Deček je kljub vsemu spregledal in uradna medicina je to potrdila s specialističnim izvidom. Miloš ni prepoznal ničesar, zdaj pa razlikuje barve, zlaga kocke, igra se in, kar je najbolj pomembno, samostojno hodi. Pred tem pa so si bili zdravniki enotni: za Miloša, ki se je rodil slep, ni nobenega zdravila. Tudi operacija ni prišla v poštev, toda verjel sem, da bo Miloš nekega dne videl. Moja in Miloševa bitka je trajala dve leti. Uspelo nama je in verjemite mi, da mi prav mali Miloš daje neko čudežno moč, da vztrajam,« pravi dr.Tasić.