KAKO JE DR. JOVAN TASIĆ VPELJAL NOVI SAD
V MEDICINSKI ATLAS SVETA
V vrhu tradicionalne medicine

Tradicionalna medicina je le še ena metoda, ki dopolnjuje ostale metode zdravljenja, samo ena univerzalna metoda za zdravljenje bolezni namreč ne obstaja. Do sedaj je ta zdravnik v osemnajstih letih dela zdravil 100.000 pacientov. Po nekaj svetovnih promocijah, zlasti tisti v Budimpešti, ki je izzvala veliko medijsko pozornost, dr. Jovan Tasić pravi, da je dosegel svoj cilj – Novi Sad je namreč želel vpeljati v medicinski atlas sveta. V skoraj dvajsetih letih – od trenutka, ko mu je dr. Meiji Suzuki povedal, da je prav on velik up tradicionalne medicine, pa do svetovno priznanih in dokumentiranih rezultatov (in ne le diplome Fakultete tradicionalne medicine v Londonu) - je skozi Center dr. Tasić šlo čez 100.000 pacientov. Vse te različne človeške usode, ki jih je življenje pripeljalo k dr Tasiću v Novi Sad, je povezala ena neizpodbitna življenska resnica – da upanje vedno obstaja. Zanje ga je in ga za veliko večino še vedno simbolizira prav on, ki je obenem tudi 'vrstnik' tradicionalnih metod zdravljenja. Od leta 1976 namreč bioenergija (psihoenergoterapija), shi-atsu akupresura, kiropraktika, fitoterapija in akupunktura niso več čarovnije, temveč legalizirane metode v medicini, prav tega leta pa je dr. Tasić izgubil možnost postati vrač. Namesto tega je z vztrajnim in sistematičnim delom dokazal, da je postal čarovnik, h kateremu po pomoč prihajajo tudi tisti, ki so se celo življenje ukvarjali s klasično medicino, toda kljub temu, da so postali vrhunski zdravniki, niso našli najvažnejšega – zdravila zase.

»Bioenergija je veliko iskanje, toda vzrokov, ne posledic naše bolezni. Če jo dopolnjujete s klasično medicino, lahko dobite osupljive rezultate,« pravi dr. Tasić.

»Prav pred mesecem dni je na zdravljenje k meni iz Chicaga prišla dr. Lassiter Jonnie, ki je zame slišala od svojih pacientov, ki prihajajo na zdravljenje v njeno psihiatrično kliniko. Ko ji je George Trajkovski (33), bolnik z multiplo sklerozo, pripovedoval, da po terapiji v Novem Sadu v Centru Dr. Tasić skoraj norma lno hodi, čeprav je bil težko pokreten, in ko je izvedela za rezultate Zorana Grujovskega (53), ki se mu je cista na možganih s premerom 5 mm po terapiji pri meni zmanjšala za 80%, po še eni terapiji pa popolnoma izginila, se je odločila, da zadnje upanje zase poišče v našem centru. Ta pogumna zdravnica je namreč zbolela za rakom na jetrih z metastazami na kosteh in bila prvič operirana leta 2000, nato pa še 2002 (zaradi ponovnega izbruha bolezni). Ob prihodu v naš center je zaradi bolečin izjemno težko hodila, iz Novega Sada pa se je vrnila na svojih nogah in v vidno boljšem stanju, tako da je ponovno začela delati na svoji kliniki. Seveda se je naročila za ponovni obisk v Novem Sadu. Posebej zanimivo je, da ljudje, ki so po poklicu zdravniki, čedalje bolj pogosto prihajajo k nam in vedno bolj skrbno preučujejo medicinske kartone mojih pacientov, ki jih skrbno vodim, potrjujejo pa jih tudi zdravniki uradne medicine, stalni sodelavci Centra dr. Tasić. Treba je poudariti še, da sodelovanje z Medicinsko fakulteto v New Yorku in prof. dr. Jacqueline L. Putting, specializirano za ukvarjanje z avtističnimi otroci, še traja. Vse rezultate dela s takšnimi pacienti se pošlje v vpogled neposredno na to svetovno zdravstveno ustanovo in po njihovih ocenah so rezultati izredni.

Veliko število takšnih otrok začne po določenem številu terapij govoriti, posamezni otroci pa so celo začeli hoditi v šolo. Ti malčki, kot vsi ostali pacienti, med zdravljenjem pri meni redno nadaljujejo s terapijami, ki so jim jih predpisali njihovi zdravniki in jih samo oni lahko ukinejo, potem ko se prepričajo v izboljšanje njihovega zdravja ali ugotovijo ozdravitev. To pomeni le, da so terapije tradicionalne medicine še ena metoda, ki dopolnjuje ostale metode zdravljenja, univerzalna metoda za zdravljenje bolezni namreč ne obstaja. Od vsakega pacienta sam zahtevam, da hodi na preglede v medicinske ustanove oziroma bolnice.«

1. Usodne ali karmične bolezni »Seveda so tudi takšni, ki jim jaz ne morem pomagati,« ugotavlja dr. Jovan Tasić.

Bolj pošteno jim je povedati, da tega nisi zmožen, kot ponujati lažno upanje. Obstajajo usodne ali karmične bolezni, pri katerih nobena terapija ne bo učinkovita, ker upravljanje z življenjem in smrtjo nikoli ne bo v človeških močeh. K sreči pa je število takšnih relativno majhno. Še danes nekateri ljudje za zdravje – kot pred tisočletji - prosijo bogove. Toda ti še vedno ne razumejo, da je ohranitev zdravja bila in ostala v njihovih lastnih rokah.«

»Tako se čedalje pogosteje dogaja, da me posamezni zdravniki zaprosijo, naj zdravim njihove paciente ali člane njihovih družin, kar je zame zanesljiv znak, da se moje pred dvajsetimi leti porajajoče se sanje o sodelovanju uradne in tradicionalne medicine kljub mnogim težavam počasi uresničujejo. Najboljši primer za to je mati Nikole Krčuna (11) iz Banja Luke, po poklicu fiziaterka, ki je svojega diabetičnega otroka z velikim zaupanjem pripeljala v Center dr.Tasić na terapijo. Pri malčku je sladkor v krvi variiral glede na količino prejetega inzulina - od 9 do 17,6 mml/lit. Po osemdnevni terapiji se je njegov krvni sladkor skoraj normaliziral na 3 do 6,5 mml/lit. Postopoma pa mu je njegov zdravnik, ki ga spremlja, ukinil tudi inzulin.

Center dr. Tasić v Novem Sadu je prepoln pacientov iz skoraj cele bivše Jugoslavije, Madžarske, Nemčije, Francije, Avstrije, Švice, Danske, ZDA, Avstralije in ostalih delov sveta, ki so ubogali nasvet dr. Tasića: »Velja poskusiti.« Posebej pomembno je, da brezplačna knjiga z naslovom »Odpisani ponovno hodijo «, ki jo lahko dobite v centru, ter dokumentarna filma »Zdravilec« in »Izpoved ozdravljenega pacienta«, ne vlivajo lažnih upov. Resnico o rezultatih dela tega centra lahko vedno preverite na e-poštnem naslovu centar@drtasic.com, na spletni strani www.drtasic.com pa je predstavljena v štirih jezikih (slovenski,maddžarski,angleški, francoski,nemški in srbski). Na ogled so tudi nekateri najbolj presenetljivi rezultati, doseženi pri zdravljenju cerebralne paralize, epilepsije, diabetesa, sterilitete, izgube sluha, vida – torej na področjih, kjer so bile izčrpane vse možnosti zdravljenja z drugimi metodami. Seveda ne ozdravijo vsi, ki pridejo v center, toda včasih (posebej pri multipli sklerozi, distrofiji, raku, revmatoidnem artritisu in podobnih progresivnih boleznih) zadostuje že upočasnitev razvoja bolezni.

V Centru dr. Tasić je na prvem mestu zdravje ter uspeh zdravljenja in ne dobiček. Nasprotno, dr. Tasić je znan kot eden največjih novosadskih donatorjev (dobitnik Ključa za humanost mesta Novi Sad, več priznanj društva multiple skleroze Vojvodine, priznanja Rdečega križa Vojvodine in mnogih drugih). O njegovi dobroti priča tudi dejstvo, da je veliko pacientov zaradi njihovega materialnega stanja zdravil popolnoma brezplačno, za nekatere paciente (posebej za otroke), pa je dr.

Jovan Tasić celo sam pokril stroške bivanja v Novem Sadu. Zaprosili smo ga, da nam navede še nekaj primerov, v katerih je bila njegova pomoč odločilna: »Vsako leto se število specifičnih primerov, s katerimi sem delal, drastično povečuje, ker ljudje zahvaljujoč medijem, ki prenašajo rezultate iz moje ordinacije, ter knjigam, prevedenim v madžarščino in angleščino, poskušajo najti zdravilo za čedalje večje število bolezni,« pripoveduje dr Tasić.

FBI spremljal pacienta od ZDA do Novega Sada

Med NATO bombardiranjem so agenti FBI spremljali malega Oliverja Vidakovića, ameriškega državljana hrvaškega porekla, in njegovo mater Anko od ZDA do Novega Sada. Še sami so se vsakodnevno čudili, kako to, da za tega enajstletnega avtista zdravila ni v njihovi državi, temveč prav v tisti, ki jo bombardirajo. Zahvaljujoč temu pacientu se je začelo zelo uspešno sodelovanje dr. Tasića z Medicinsko fakulteto v New Yorku.

»Po tekstu v Profilu o 12-letnem Darku Grujičiću iz Banja Luke, ki je po 12 letih prvič spregovoril v našem centru, ker smo ga uspeli ozdraviti, so se oglasili starši petletnega Andreja Lihterja iz Stare Pazove, ki je enako kot Grujičić trpel za epilepsijo. Epileptične napade je dobil že kot enoleten dojenček in so postajali čedalje močnejši, tako da je k meni prišel v izjemno slabem stanju. Terapije z različnimi zdravili, kot so karbapin, diazepan, lamiktal, majsolin, eftil, topamaks... niso dali rezultatov in v tem primeru se je bioenergetska terapija izkazala za izjemno uspešno, napadi so izginili in Andrej je sedaj zdrav in vesel otrok. Zaradi takšnih rezultatov me imajo mnogi za čudodelnika, toda to gotovo nisem. Vse, kar počnem, je da prenašam kozmično - božjo energijo na bolnika,organizem pa kot največja skupnost na svetu ustvari zdravilo zase.

To je bilo dokazano tudi, ko sem za sistemskim lupusom zdravil Ljiljano Jovanović (33) iz Vrčina, ki je poleg tega imela še visok sladkor (S.V.K. 11,7) ter izostanek menstruacije. Po terapiji v našem centru je Ljiljana skoraj popolnoma pozdravljena, z normalnim sladkorjem in redno menstruacijo. Pomembno je, da tradicionalne metode zdravljenja ne pomagajo le mladim osebam, temveč tudi starejšim in da so pri le-teh rezultati včasih neverjetni. Primer je letošnje zdravljenje Miodraga Krstića iz Rekovca, vas Motris, ki je na terapijo prav tako prišel v silno slabem stanju. Zaradi možganske kapi je imel paralizirano celotno desno stran, izjemno visok krvni pritisk – 200/120, pa tudi ledvice so mu začele počasi odpovedovati - s kreatinom 468 in urejo 21. Po petdnevni terapiji je pacient začel samostojno hoditi, pritisk se mu je normaliziral na 150/90, kreatin je padel na 150, ureja pa na 10. V spominu imam tudi 18-letnega Vaska Dambeva iz Skopja, ki je k meni prišel hudo bolan z diagnozo kronični juvenilis artritis. Že štiri leta je imel povišano temperaturo, ki je vsakodnevno nihala, otekline na rokah in nogah so mu skoraj popolnoma onemogočale hojo, imel pa je tudi kritično krvno sliko. Uradna medicina enostavno ni vedela, kako mu pomagati, njegov organizem je bil namreč v popolnem neuravnovesju. Po samo osmih dneh terapije -verjeli ali ne - se je Vasko vrnil v Makedonijo brez bolečin, na svojih nogah...

Normalno je, da je vsakemu zdravniku težko povedati, kateri pacient mu je naljubši, ker ima vse enako rad, tako kot mati otroke. A če povem po pravici, mi srce najbolj zaigra, ko k meni pridejo otroci - čisto slepi ali z zelo opešanim vidom - in ko mi uspe, da jim pomagam. Prepričan sem, da je to najlepši občutek v življenju.

Predavatelj na Univerzi v Budimpešti

»Vsa živa bitja imajo bioenergijo. Delovanje z bioenergijo z namenom pomagati obolelim je samo eden od možnih transformacij bioenergije v naravi, « pravi doktor Jovan Tasić, ki je od 01.10.2002 predavatelj na Univerzi za komplementarno medicino v Budimpešti. »Človek je toliko resničen, kolikor je resnična energija, ki jo ima,« zatrjuje.

Ob malem Milošu, ki je zaščitni znak Centra dr.Tasić, ker je v njem spregledal in sedaj normalno obiskuje drugi razred osnovne šole, je v center prišel tudi Balša Stijepović iz Podgorice z diagnozo mikrofigamus – katarakta. Na eno oko je bil slep, po samo štirih dnevih terapije pa je na veselje in srečo svojih staršev ugledal beli dan tudi s tem očesom. Kako se bo njegovo zdravljenje razvijalo v prihodnje, bomo videli, toda odličen rezultat je že dosežen.

Svetlobo so v Centru dr. Tasić zagledali tudi vsi tisti drugi, ki so jih njegove terapije pozdravile ali pa se jim je stanje močno izboljšalo. Si lahko mislite, kaj je občutila Banjalučanka Željka Pavlić (34) z diagnozo tortikolis spastika anksioznost? Zdravnikom sedem mesecev ni uspelo, da bi ji izravnali glavo, ki je bila vidno ukrivljena na levo stran. Njena leva stran telesa je bila otrpla, ponoči pa ni mogla spati zaradi dušenja. Po terapiji pri dr. Tasiću je tudi ona ugledala svetlobo, le da druge barve. Vsi ti ljudje so verjeli, da upanje obstaja in to jih je rešilo.«