Skoraj neverjetni rezultati bioenergetskega zdravljenja slavnega košarkarja Slobodana Bobana Jankovića
ZDRAVICA NOVEMU ŽIVLJENJU

*PRIPRAVLJEN SEM SPREJETI VSE, KAR BI MI LAHKO POMAGALO, DA SE BOM PONOVNO POSTAVIL NA LASTNE NOGE – ZATRJUJE ŠPORTNIK
* DR. JOVAN TASIĆ, BIOENERGETIK, KI ZDRAVI JANKOVIĆA: »OSLABLJENE MIŠICE POČASI PRIDOBIVAJO NA MOČI«

Slobodan Boba Janković je 10. junija zvečer prišel v Novi Sad na košarkarsko temo, ki so jo priredili v njegovo čast. Bil je zelo utrujen, njegove kretnje pa niso zbujale upanja, da bi mu v kratkem lahko bilo bolje. Potreboval je samo 11 dni bioenergetskega zdravljenja pri zdravniku tradicionalne medicine Jovanu Tasiću iz Novega sada in znani košarkar se je enostavno prerodil.
Še vedno je veliki tistih, ki zmajujejo z glavo in ne verjamejo, da je Bobanu pomagala bioenergija oziroma 'božja energija', kot jo imenuje dr. Tasić. Nejeverne Tomaže je prepričal športnik sam, ko je pred novinarji dvignil roke, nato pa prijel kolesi invalidskega vozička ter se zapeljal naprej. Ko je pričel z terapijami, tega še zdaleč ne bi mogel storiti.

TO JE ŠELE ZAČETEK
Čeprav so rezultati zdravljenja pri Bobanu Jankoviću nadpovprečni, on in bioenergetik Tasić menita, da sta šele na začetku poti. Napredek je velik, kljub temu pa bo potrebnih še veliko terapij in trdega dela, da bo Boban lahko shodil in normalno uporabljal svoji roki. Tudi vztrajnosti in medsebojnega zaupanja ne bo smelo primanjkovati.
»Predvsem sem velik optimist in trdo se bom boril za svojo ozdravitev. Vesel sem, ker sva že veliko dosegla. Hodim tudi na rehabilitacijo v toplice 'Selters' v Mladenovcu. Ne bom se sprijaznil, dokler ne bom vstal z invalidskega vozička,« začenja svojo pripoved Boban Janković.
*Sprejeli ste tudi zdravljenje z bioenergijo?
»To je razumljivo, ker sprejemam vse, kar bi mi lahko pomagalo. Napredek je že viden, toda v takem stanju ni lahko delati z menoj . Dr. Tasić je vame vložil veliko napora in želi si uspeha, za kar sem mu zelo hvaležen. In tako nadaljujeva z delom. Dosedanje terapije so bile kratke in zato bova nadaljevala z bioenergetskim zdravljenjem,« zatrjuje Janković.

Čeprav je ves julij in polovico avgusta na dopustu, Jovan Tasić zatrjuje, da ne boprenehal z zdravljenjem Jankovića.

»To je nujno, ker me vsak njegov nov gib spodbuja in daje upanje za tisto, v kar verjamemo: storiti nemogoče, da bi mu bilo bolje,« je samozavesten dr. Tasić.
*Mnogim ste pomagali, ozdravili ste na tisoče ljudi?
»Najbolj srečen sem, ko z 'božjo energijo' pozdravim bolno mesto. Še posebej pa sem srečen, ko opažam napredek v zdravljenju Bobana Jankovića.«

ČUDEŽI KLJUB VSEMU OBSTAJAJO
V prostorni ordinaciji na novosadski obali bioenergetik Jovan Tasić zdravi ljudi iz vse države in obeh srbskih krajin. Tu se je zdravil tudi košarkar Slobodan Janković. Čeprav je bilo v prvih dneh zdravljenja moč zaznati rahlo nezaupanje v alternativno medicino, so po dveh ali treh dneh terapij vsi postali bolj previdni. Redkobesedni Janković je na vprašanja, kako se počuti, najbolj pogosto odgovarjal: »Vse je čudno … bomo videli.« Pozneje se je izvedelo, da je počasi dvigal roke, po eni od terapij pa je v roke prijel kozarec. To je bila skrivnost, ki so jo novosadskim novinarjem sporočili šele v soboto.

»Oslabele mišice se počasi krepijo. Med terapijo Boban občuti noge. Seveda bova potrebovala še veliko dni in terapij, da bova uspela,« meni dr. Tasić. *Zdravica s kozarcem v roki je bila še ob začetku junija nepojemljiva. To je zdravica novemu, drugačnemu življenju Bobana Jankovića. Vsi pa moramo verjeti, da bo dr. Jovan Tasić uspel Jankovića za vedno dvigniti iz invalidskega vozička.
Miroslav Stefanović