JOVAN TASIĆ: V VRHU TRADICIONALNE MEDICINE
PROFIL, avgust 2004
ZDRAVNIK, KI VLIVA UPANJE V BREZUPNO
VSTOPILA NA VOZIČKU, IZSTOPILA NA SVOJIH NOGAH

Šestnajstletna MARINA GLIGORIN iz Zrenjanina, učenka ekonomske srednje šole, se je v ORDINACIJO DR. TASIĆA 1. marca letos pripeljala na vozičku, po dveh terapijah v marcu in treh v aprilu pa se s fantom sprehaja po mestu, na multiplo sklerozo, za katero boleha, pa je skoraj čisto pozabila »Pred dvema letoma in pol sem kar naenkrat občutila mravljince v nogah, začel mi je pešati vid, začela sem izgubljati oblast nad seboj, kozarci so mi padali iz rok ...« pripoveduje Marina.

»Potem sem zbolela za gripo in nekega dne v kopalnici izgubila zavest. Takoj so me odpeljali k zdravniku, iz Zrenjanina pa so me še isto jutro premestili na Otroško nevrološko kliniko v Beogradu, v Subotićevi ulici. Zdravili so me z lemontsol infuzijami in z deksazonom (hormonske injekcije). Stanje se je najprej malo izboljšalo, nato pa spet poslabšalo, tako da sem več kot mesec dni prebila na VMA v Beogradu, kjer sem dobila nemško zdravilo metaferol. Zdravilo sem jemala še devet mesecev doma. Med tem časom sem imela tudi dve punkciji hrbtenice,in izmenjavo plazme, vendar mi ni nič pomagalo, še vedno sem bila nepremična. Od januarja tega leta sem bila popolnoma nepremična dva meseca in pol, dokler me starši niso pripeljali k dr. Tasiću, za katerega smo slišali že pred letom dni, s smo vsi dvomili v njegovo moč. Ko nam ni nihče več mogel pomagati, smo se s poslednjim upanjem javili na naslov www.drtasic.com. Po prvem dnevu terapije sem stala na svojih nogah in po treh dneh terapij sem napravila prve korake in sama odšla iz ambulante, kar je bila zame pravljica. Sedaj je vse vredu in upam, da se lahko zahvalim mojemu rešitelju dr. Tasiću, ki me je popolnoma pozdravil. Če ne bi bilo njega bi verjetno bila še vedno v postelji, a sedaj sem že opravila štiri izpite, med njimi poslovno ekonomijo in informatiko. V tem času sem odšla na kontrolo k moji zdravnici na VMA, ki je bila začudena, ko me je videla, ker me je pričakovala na invalidskem vozičku.

In seveda, še vedno sem s svojim fantom, ki je bil z mano ves čas moje bolezni…


DR. DOKTOR JOVAN TASIĆ ZDRUŽIL URADNO IN
TRADICIONALNO MEDICINO

Otrok spregovoril po 12 letih
Znani novosadski bioenergetik dr. Tasić pozdravil dvanajstletnega Darka Grujičića iz Banja Luke, ki je bolehal za epilepsijo in bil zaradi tega popolnoma nem Vino rdeče – hit popularne skupine Osvajalci bo imel za dvanajstletnega Darka Grujičića in njegovo družino vedno poseben pomen. Besedilo iz refrena omenjene pesmi so bile namreč prve besede, ki jih je deček izgovoril v življenju.

»Darko je epileptik od rojstva, zaradi česar ni imel daru govora,« pripoveduje Darkova mati Višnja. »Ko sva videla, da z najinim otrokom nekaj ni v redu, sva z možem pri priči začela iskati zdravilo zanj. Najprej smo bili v vojaški bolnici v Zagrebu, ker smo tam živeli pred vojno, toda rezultati in diagnoza, ki smo jo dobili od tamkajšnjih zdravnikov, je bila zastrašujoča: »Darko boleha za hudo epilepsijo in možnosti za njegovo ozdravitev so skoraj nične.«

Sesul se nama je svet. Predpisana mu je bila vsakodnevna terapija, ker so se strahotni napadi ponavljali skoraj vsak dan. Čeprav smo zvesto sledili navodilom zdravnikom, napredka ni bilo. Potem se je na Hrvaškem začela vojna in preselili smo se v Banja Luko, kjer živimo še danes,« nadaljuje Višnja. »Takoj po prihodu smo obiskali bolnico na Paprikovcu, kjer so nam ponovili vse tisto, kar nam je bilo rečeno že v Vojaški bolnici v Zagrebu. Specialist dr. Knežević nas je celo opozoril, da se moramo sprijazniti z dejstvom, da Darko ne bo nikoli spregovoril in da zanj ni pomoči. Česa takega sicer nisva mogla kar tako sprejeti, toda vse bolj je kazalo, da za Darka res ni zdravila,« skozi solze pripoveduje mati tega dvanajstletnika.

Priznanja
Doktor Jovan Tasić je bil za svoje delo deležen velikega števila priznanj, od katerih gotovo izstopa Zlati ključ humanosti, ki ga je prejel leta 1995. Kot je bilo povedano v uradni obrazložitvi, so mu priznanje podelili prevsem zaradi nesebične pomoči pri zdravljenju otrok, pa tudi za veliko število humanitarnih pošiljk, ki jih je namenil Otroški vasi v Sremski Kamenici.

»Od vseh priznanj mi največ pomenijo tista, ki pridejo od mojih pacientov, npr. Miloša Stojakovića iz Novega Sada, ki je s tremi leti spregledal, čeprav so mu skoraj vsi zdravniki, z dr. Stevanovićem na čelu, napovedali slepoto, pa Nenada Fajke iz Veternika, ki je v trinajstem letu življenja napravil prve korake, ker je bil zaradi paralize od rojstva priklenjen na posteljo, ali Darka Grujičića, ki sedaj poje,« poudarja dr.Tasić.
»Sredi avgusta lani sem po naključju slišala za dr. Jovana Tasića, bioenergetika iz Novega Sada. Kontaktirala sem ga in od njega prvikrat slišala besede, ki so mi vlile upanje. Ko je pogledal Darkove izvide, je dr. Tasić namreč naznanil: »Poskusili bomo, morda pa vse ni tako črno.«

Verjemite, da še nikoli v življenju nisem bila tako srečna, ne glede na to, da nisem vedela, kakšni bodo rezultati terapije. Že konec meseca smo bili v Novem Sadu, kjer je začel z zdravljenjem Darka. Po približno desetih dneh in vsakodnevnih terapijah sem opazila drastične spremembe na otroku. Darko do tedaj sploh ni jedel normalne hrane, ampak samo zmečkano. Ko je prvikrat segel po skorji kruha, sem bila vsa iz sebe od sreče. V izjemno kratkem času je, sicer jecljaje, začel izgovarjati tudi neke besede. Ko se sedaj spomnim na to, si sploh ne morem pojasniti, kako mi je uspelo preživeti tolikšno razburjenje. Vsekakor se tega ne da opisati, predstavljajte si samo, kako se je moj mož, ki ni bil v Novem Sadu, počutil, ko nas je poklical po telefonu in mu je Darko prvič v dvanajstih letih rekel »očka«. Enostavno zmanjkalo mu je besed in začel je jokati. Tisti trenutek sem vedela, da bo dr. Tasić pozdravil najinega sina. Po vrnitvi v Banja Luko sem šla po njegovem nasvetu takoj v bolnico na Paprikovcu, kjer so Darku slikali glavo. Ko je zdravnica, dr. Stankovićeva, videla posnetke, je onemela. Povedala mi je, da bo terapijo (s Tegretol tabletami) ukinila, ker ni več potrebe po njej,« pripoveduje Višnja.

Rezultati enaki čudežu
O delu dr. Jovana Tasića zgovorno pričajo tudi besede primarija dr. Iva Komljenovića, koordinatorja dialize za Srbijo in glavnega nefrologa «Euromedike » za Jugovzhodno Evropo.

»V pogovoru s dr Tasićem sem spoznal, da sem prvikrat z nekom, ki se ukvarja s tradicionalnimi metodami zdravljenja. Njegovo delo ima podporo uradne medicine, sam pa lahko povem, da so rezultati, ki jih je pri zdravljenju policistoze dosegel dr. Tasić, mi pa jih spremljamo na našem oddelku, enaki čudežu.«


Delo v športu
Jovan Tasić je najbrž edini človek, ki se ukvarja s tradicionalnimi metodami zdravljenja, hkrati pa je uradni zdravnik nekega športnega moštva. Leta 1994 je namreč postal bioenergetik Športnega društva Vojvodina, njegovi pacienti pa so bili številni asi jugoslovanskega športa: Nikola Grbić, Andrija Gerić, Aleksandar Ivančević, Dragana Žakula, Tadija Kačar in ostali.

Še en trenutek, ki si ga bosta Višnja in Marinko Grujičić zapomnila za vedno, se je pripetil v sredini aprila leta 2000, ko je njun sin med gledanjem spota Osvajalcev, kot pravita, v tonaliteti zapel pesem Vino rdeče, kar je nedvomno pomenilo, da je dokončno spregovoril.


»Tisto, o čemer še sanjati nisva upala, se nama sedaj, zahvaljujoč dr. Tasiću, dogaja.
Darko končno govori povsem normalno. Obožuje pesmi, ko kakšno sliši dvakrat ali trikrat, si zapomni besedilo in začne peti. Poleg tega, da je spregovoril, najin sin napreduje tudi v vsem ostalem. Napadi epilepsije, ki so bili nekoč vsakodnevnica, po popolnoma izginili, pred enim mesecem pa je prenehal močiti posteljo. Zaradi epilepsije je njegov razvoj na nivoju šestletnega otroka. V manj kot enem letu je zrasel pet centimetrov, začel je hoditi v posebno šolo, prav vse ga zanima in sedaj k sreči lahko poveva, da imava popolnoma normalnega otroka, « z očitnim navdušenjem pripoveduje Darkov oče Marinko.


»Tradicionalna medicina je nekaj, kar še ni raziskano in je velika neznanka,« pravi dr. Jovan Tasić. »Kot takšna je izpostavljena različnim zlorabam in žalostno, toda resnično je, da lahko danes vsakdo naroči oglas v časopisu, na radiu ali televiziji, s katerim sporoča: 'Jaz sem bioenergetik' ali 'Jaz zdravim takšne in drugačne bolezni.' Na tak način pritegne številne ljudi, ki iščejo rešilno bilko, potem pa za svoje namišljene sposobnosti zaračuna ogromno denarja. Prav zaradi takih si sam prizadevam svetovati vsem ljudem, ki imajo probleme z zdravjem, da se, preden se obrnejo po pomoč k nekomu, ki se ukvarja s tradicionalnimi metodami zdravljenja, o njem dobro pozanimajo ter preverijo, ali njegovo delo kontrolira uradna medicina, kar je moj osnovni predpogoj za delo s pacienti,« opominja dr. Tasić.


»Za pojasnjevanje načina in rezultatov mojega dela ena sama knjiga težko zadostuje, zato priporočam tistim, ki jih področje zanima, da obiščejo Center dr. Tasić (www.drtasic.com), kjer bodo dobili vse potrebne informacije, lahko pa tudi pokličejo na telefon 051 254 148 ali pridejo osebno,« zaključuje Jovan Tasić.